La lipoatrofia mostra qui hi ha al Comitè d’Empresa

 

En el Comitè d'Empresa de TB, del passat 8 de maig 2019, en el odre del dia, hi hagué un punt a tractar: la epidèmia de LIPOATROFIA, curiosament ràpidament hi hagué gran rebuig i indignació per els sindicats SIT , CCOO,  UGT i  inacció dels representants de  ACAT sobre  la denuncia interposada per CGT a inspecció de treball sobre la manca de implantació de mesures a la sala del CCB (Centre de Control de Bus) i trasllat a altre dependència de l'empresa fins a  eliminació de casos de Lipoatrofia, doncs després de 10 anys de constatació d’epidèmia afectant a més de 40 treballadors i amb recents casos ja n'hi ha prou. Curiosament el Sr. Ciudad que es comprometé a posar la denuncia amb CGT encara no ha fet

res a perdut la veu, deu tindre altres interessos  pròxims, que defensar i complir el que ell recollí de la assemblea de Comandaments.

Curiosament SIT, UGT, CCOO i ACAT, digueren que la denuncia s'havia d'interposar a través del Comitè de Seguretat i Salut, però no es feu ni s’acorda fer-ho, tot llargues i més llargues, uns menys preuant la assemblea de comandaments i altres no articulant les determinacions preses, manipulant el Acta, no fent res, un PARIPÉ,  mai ho hagués pogut pensar, "me allano, me sumo ... movilizo a la gente... i que lo hagan los demás", una gran decepció, i sinó que us ensenyin denuncia posada...vaja que no han fet res.

Ens sumem a recolzar de nou una altre denuncia des del Comitè de Seguretat i Salut, tantes vegades com faci falta, per CGT que no quedi i es recorda que CGT ja fa anys va demanar un estudi independent per analitzar si les dependències del CCB  tenien el “Síndrome de l'Edifici Malalt”, tot i que no va ser recolzat per els que volen fer denuncia ara i es fan els ofesos, per a evitar més casos de Lipoatrofia. Sembla que ja els hi va bé el Planning de l'empresa, que amb sort el 2020 canviaran els taulells a altres amb cantell rodó per exemple...

El representant de ACAT, Sr. Ciudad, encara no s'ha sumat a posar denuncia com digué a la assemblea, tristament cada cop es canvia el discurs, membres de la mateixa secció reconeixen que la convocatòria de places de CGOL pesa molt per a prendre la decisió presa a assemblea, deixant en res la mobilització de la assemblea del col·lectiu de comandaments respecte la afectació de la lipoatrofia.

A destacar que, mentre molts delegats volien tancar el debatre sobre la epidèmia, sobtadament el Sr. Jiménez del SIT digué de clausurar la sala del CCB, generant un gran rebombori, que passà  posteriorment prohibir el pas a afectats i finalment tot rebent copets es va desdir, quedant en que no es faria res...tal com també ha fet la representació de ACAT que va estar de mutis quedant palès el doble discurs, a la assemblea de comandaments que ho denunciava, mentre que al comitè d’empresa deia que el CSS ho havia de moure tot, que no en forma part.

Ara només queda pensar a cada afectat o susceptible d'afectació preguntar-se que ha  fet de veritat el seu sindicat per a buscar solucions i no només llargues ballant els passos dels responsables de l'empresa en aquesta qüestió, si per un tema com aquest no s'actua amb fermesa o rapidesa que es pot esperar de la resta de justes demandes que no afecten a salut?