23/12/2021

CGT i els Treballadors/es de TB en solidaritat amb la Vaga d’Informadors i Informadores del Bus Turístic durant el Nadal.

Por Admin 1

Des de la CGT-Bus animem els companys i companyes de bus a acudir en suport dels informadors i informadores a Plaça Catalunya els dies 28, 29 i 30. Cap bus Turístic pot fer la ruta sense un informador o informadora a bord, fet que vulneraria el seu dret a vaga.

La pèssima gestió del personal d’informació per part de l’empresa subcontractada per Turisme de Barcelona i TMB porta la situació al límit.

Convocats els 83 treballadors i treballares a votació, han votat 69 persones, el resultat és que 66 han donat el sí als 3 dies de vaga: 28, 29 i 30 de desembre, i només 3 han votat negativament.

Resultat que no ofereix cap mena de dubte de la situació més que precària de les informadores.

L’empresa MagmaCultura és l’encarregada de la gestió de les Informadores i responsable directa de la situació de precarietat i deixadesa en la qual viuen el personal i que des de l’estiu s’ha tornat insostenible.

Les reivindicacions són molt clares:

  • Sortir de l’ERTO parcial, ja no és necessari i l’empresa segueix sense gestionar correctament la documentació amb el SEPE.
  • Que no hi hagi discriminació salarial entre companys i companyes.
  • Que es compleixin els acords signats.
  • Que es facin correctament les planificacions horàries sense crear sobrecàrrega de treball i que es paguin els imports pendents.

El servei del Bus Turístic atén milers de turistes a la setmana, és un servei de referència a la ciutat i amb aquesta nefasta gestió, s’està perjudicant la»Marca Barcelona» de la qual tant presumeixen els responsables polítics. L’ambient ha degenerat de tal manera que s’han creat situacions de tensió amb els usuaris i usuàries, per falta de serveis o perquè la freqüència de busos és insuficient pel nombre de turistes.

S’espera un ampli seguiment de la vaga per part de plantilla. La responsable d’aquesta situació no és una altra que l’empresa MagmaCultura com a adjudicatària del servei des del 2011 i la seva negativa a escoltar les legítimes i lògiques reivindicacions, però també un Ajuntament que no vigila el compliment de les condicions mínimes de contractació i que el converteix en còmplice necessari de la precarietat que propugna l’adjudicatària i de la discriminació que en ella es produeix.

La plantilla ha decidit convocar aquests tres dies de vaga, però n’hi haurà més si no es solucionen les peticions acordades pels treballadors i treballadores.

Des de la CGT-Bus, com sempre demanem l’absorció del servei d’informació i que passin a plantilla de TB en unes condicions laborals dignes. També anunciem que estarem donant suport a la vaga i mobilitzacions d’aquests tres dies que facin els i les treballadores del servei d’informació del Bus Turístic.