Ahir 21/4/21 vam assistir a un altre reunió de la Comissió Negociadora del Pla d’Igualtat, a les dependències del CON Triangle, la companya Montse Sánchez i l’Elisenda Rotger.

Des de la constitució d’aquesta comissió el mes de gener, ja anem per la segona consultora que assessora a l’empresa i continuem encallats sense un reglament de funcionament, donant voltes al mateix tema i perdent el temps a les poques reunions que hem fet.

Un altre vegada l’empresa es nega a equiparar la negociació del Pla d’Igualtat a les condicions de les negociacions dels convenis col·lectius que ja tenen a TB,

primer perquè consideren que el Pla d’Igualtat no es el lloc adient per negociar el crèdit sindical per estudiar la documentació i elaborar propostes, o sigui, com podem conciliar les persones representats de la part social la feina, la família i la tasca sindical, precisament un dels temes principals dels Plans d’Igualtat, justament el punt en conflicte del Reglament d’aquesta comissió i motiu per el qual encara no s’ha aprovat. Sol·licitar-ho a través dels canals suposadament “adequats” conjuntament amb d’altres sindicats tampoc no ha obtingut resposta oficial.

Però, per altre banda, l’empresa ens posa deures d’una reunió a l’altre, temes que hem de preparar i, com vam comprovar ahir també, acordar amb altres sindicats, i com ho hem de fer sense el crèdit sindical que sens nega?

Tot i la pèrdua de temps en aquests temes i desprès dels infructuosos intents de ser informades amb antelació dels detalls imprescindibles de les entrevistes i els Focus Groups, finalment s’ha sol·licitat que afegeixin la salut laboral amb perspectiva de gènere als temes a focalitzar i el compromís de realitzar-les dintre de la jornada laboral.

Des de la CGT vam considerar que no faríem recerca de persones afiliades voluntàries fins a no conèixer totes les dades, d’altres sindicats no han fet aquesta consideració i han anat proposant alegrement a la seva afiliació. Per ser justes, i no ho haguéssim permès d’altre manera, hem d’aclarir que amb tot el respecte suficient i necessari, doncs només es va comentar lloc de treball, gènere i torn durant la reunió, mantenint l’anonimat durant la reunió.

El treball de recerca qualitativa per l’elaboració del diagnòstic, començarà en els propers dies amb els Focus Groups i les entrevistes que durà a terme la Consultoria MiT, en un principi vam entendre que es faria un Focus Group de persones treballadores, però finalment, avui ens han confirmat que es farà un Focus Group amb personal amb càrrecs de responsabilitat, un altre amb representats de la part social (sindicats) i 20 entrevistes d’uns 30 o 45 minuts i preferiblement on line, amb persones treballadores on s’ha seleccionat un ventall entre gènere i característiques diverses i de diferents àrees, categories i centres de treball.

Salut, Sororitat i Igualtat.