El 26/5/21 vam celebrar una altre reunió del Pla d’Igualtat, aquesta vegada hi vam anar la companya de Gènere de CGT Montse Sànchez i l’Elisenda Rotger, també van venir dues representants de la Consultoria MIT que ens van venir a explicar la feina que han fet fins ara, per part de la RD qui no va assistir va ser cap persona amb càrrec Directiu.

D’entrada van començar amb el Cronograma, es a dir, l’evolució de les fases i els terminis de forma detallada; per no allargar-me van venir a dir: “És possible dins dels terminis però és un calendari molt ajustat i l’enquesta ha de sortir abans de vacances”.

D’acord, tornem als comptes: si a TB les primeres tandes de vacances comencen als voltants del 23 de juny, i si voleu que estigui activa 15 dies, i amb possibilitat d’allargar aquest termini si hi ha baixa participació, diguem-ne una setmana més, doncs hauria de sortir cap el 1 de juny.

Perfecte! Som-hi! Comencem per negociar la vostra contraproposta d’enquesta i a estudiar com podem coordinar per que es pugui contestar durant la jornada laboral.

Resposta de RD: “Ah! La contraproposta d’enquesta? No No, no esta a l’ordre del dia i en un email del 7/5/21, ja es va comunicar que no es podia fer en horari laboral, però no patiu, que en algun moment us passarem un enllaç amb l’enquesta, ja en format multimèdia, per que la reviseu. Ara el que hem de parlar és de la importància de les tasques de promoció que fareu els sindicats.”

Com? I quan la revisem? I quan la consensuem RT? I quan l’acabem de negociar amb RD? I quan es modifica? I quan es comprova abans de la publicació definitiva?.

Les entrevistes son part de les Dades Qualitatives que sí consten a l’ordre del dia, a l’acta de la reunió del 12 de maig consta la reiteració en fer les entrevistes en horari laboral i que la contraproposta d’enquesta se’ns farà arribar abans de la reunió d’avui.

Tot i haver-ho demanat formalment, a aquesta reunió tampoc no a vingut ni una sola persona de la direcció amb poder de decisió en aquests temes. Està clar que per a TB aquest és un tema menor i no tenen interès en entrar en cap mena de negociació

Doncs ja està, donem per acabada la reunió, tota la feina feta per a res, RD només ve a fer un paripé, un teatre, en realitat només es limita a mig informar-nos del que farà.

A la Direcció de TB els recomano una lectura detallada de la pròrroga del conveni 2020-2021, perquè estem d’acord que seran membres del Comitè d’Empresa qui signaran, o no, el Pla d’Igualtat un cop acabat a finals del 2021, però es veu que encara no s’han adonat que, implícitament, també han signat que l’aprovació de RT que abans era opcional, ara s’ha convertit en obligatòria per a TB.

Salut, Sororitat i Igualtat