Comissió d’Explotació 08-09-2021

Horari H4

La línia H4 estarà afectada per obres amb una durada prevista de més d’un any, la intenció de l’empresa era aplicar un nou horari sense posar a escollir els nous serveis que en resulten. Per aquest motiu, amb la iniciativa de la CGT, fent valdre els drets dels treballadors, i el suport de la majoria sindical, s’ha celebrat una Comissió d’Explotació per fer complir la normativa pactada vigent.

Hem aconseguit en la comissió parar en sec la maniobra orquestrada pel CGOL de la H4 y la direcció del CON d’Horta. S’acorda, contra el criteri inicial, que l’horari d’hivern no es modifica fins a poder valorar l’impacte de les obres. Així, si es determina posteriorment que s’han de modificar els horaris es farà aplicant normativa d’escollida, i no com es pretenia fer amb entrevistes individuals.

Permetre-ho era obrir la porta a canvis unilaterals per a altres línies d’autobusos amb una situació anàloga. Gràcies a la mobilització de les persones que treballen a la línia H4 i a un sindicat com CGT s’ha pogut impedir.

 

Reequilibrat

L’empresa presenta un calendari pel proper reequilibrat,  l’entrega de perticions inicia el 14/09/2021 i entrarà en vigor  el pròxim 18/10/21.

Degut a l’endarreriment en la  planificació de l’empresa, al entrar en vigor el proper  18/10/21, la plantilla afectada no haurà tingut l’opció d’escollir en el quadre de serveis vacants de setembre. La majoria sindical demana que en endavant es millori la planificació avançant els  reequilibrats per fer-los compatibles, posteriorment, amb les escollides de serveis.

 

 

Maniobres

Actualment s’assignen serveis de maniobres de manera obligada, a personal de conducció que no li va bé l’horari, mentre no es permet l’assignació a qui si li va bé, tot un despropòsit i falta de sensibilitat cap a la plantilla afectada.

L’empresa exposa que davant la manca de sabates de seguretat (EPIS), només pot assignar servei a qui se li varen entregar, explicant que esperen pròximament la recepció de sabates de seguretat per tal que tot el personal de conducció en disposi i no continuí discriminat en l’assignació dels serveis amb els criteris normatius actuals.

Contractació

L’empresa explica que disposa de places vacants estructurals de personal de conducció. Aquestes places es cobriran en funció de l’antiguitat, tot començant per la plantilla que està a jornada Parcial de caps de setmana i festius. També s’explica que es continuaran efectuant contractes de substitució per incapacitats temporals (baixes mèdiques).

Altres

Es demana a la direcció que es publiquin les hores de còmput acumulades en caps de setmana per tal que quedin ben diferenciats i es puguin gaudir per part de la plantilla.

L’empresa admet que encara no ho té resolt i, de moment, qui vulgui pot demanar el càlcul i des de les oficines de centre s’entregarà el total acumulat.