Pla d’Igualtat 11 03 2022 – Diagnòstic i propostes Pla d’Acció

Amb mesos de retard, ara que no vinguin amb urgències

L’11 de març ens reunim la Comissió Negociadora del Pla d’Igualtat, on la Consultoria MIT ens presenta les esmenes al Diagnòstic i les propostes del Pla d’Acció. Tots dos documents se’ns faciliten el mateix dia de la reunió, sense temps per fer una anàlisi i conclusions prèvies.

 

ESMENES AL DIAGNÒSTIC

Havíem demanat en repetides ocasions i argumentacions la necessitat d’Analitzar totes les dades separades, per una banda, la Xarxa Bus i per l’altra Zona Franca II, doncs bé, només han desagregat la gràfica que vaig posar com a exemple, una gràfica que ni està completa ni ordenada. Com aquestes dades sí que les tenim, comprovem que precisament s’han oblidat d’incloure tots els càrrecs directius i una seixantena de responsables. La resta del document s’han limitat a separar en alguna ocasió Personal de Conducció de Material Mòbil.

Amb aquesta única gràfica aportada i tenint en compte les dades que no han reflectit, ja es desmunta l’afirmació «Per tant, una vegada més es constata que hi ha una forta masculinització de la plantilla en tots els nivells de l’organització sense diferències significatives entre aquests.«, ja que queda clar que en separar les dades, evidencia que a les cotxeres hi ha segregació vertical, que vol dir que quant més amunt a l’escala salarial, menys percentatge de dones.

L’apartat de l’anàlisi retributiu no han modificat ni una coma. Si volem una anàlisi més acurada, ens recorden que 2 dies abans van enviar el Registre Retributiu a la Comissió Permanent i que les consultem d’allà, un registre on només apareixen unes mitjanes que tampoc s’han separat entre CONs/Edifici ZF II i ni tan sols han facilitat en el format Excel habitual. Amb la clara intencionalitat d’emmascarar les dades i dificultar una anàlisi més profunda.

 

PROPOSTES PLA D’ACCIÓ

La direcció demana a la part social que exposem les nostres propostes, des de la CGT les tenim preparades des de les darreres reunions, pel que deixem que les altres parts participin primer amb les seves aportacions.

Després de l’allau d’aportacions (val és broma).  Després de l’evident silenci que es fa a la sala, la Consultoria MIT ens explica la proposta del Pla d’Acció que han fet en col·laboració amb la direcció de l’empresa. Hem de dir que per fi veiem la forma en què s’aplicarà aquest Pla d’igualtat i des de la CGT estem francament engrescades, la forma de presentar les dades ens sembla correcte, per al que en els pròxims dies els farem arribar el que volem afegir o modificar, adaptant el nostre document a aquest nou format.

Salut, Sororitat i Igualtat