Pla d’Igualtat 12 11 21 + Meses Tècniques + Enquesta

El 12 de novembre vam celebrar reunió de la Comissió Negociadora del Pla d’Igualtat a les oficines de Zona Franca II.

Dues persones de la Consultoria MiT es van connectar on line i van explicar per sobre l’índex del document de diagnòstic que van posar per pantalla. I ja està. Les suposades 80 pàgines restants esperen tenir-les en 1 setmana o 10 dies.

Abans no donessin la reunió per acabada i emplaçar-nos a la propera reunió del 24 de novembre (esperem anar més enllà de l’índex), des de la CGT trenquem el silenci posterior de sorpresa fent-los dues preguntes sobre aquest document, si inclourà dades retributives i si han tingut en compte el resultat de les meses tècniques de treball.

Evidentment sí, és clar, com marca la normativa la Consultoria ha inclòs dades retributives al document, i com ja sospitàvem al juny, l’empresa no les ha donat a la Representació dels Treballadors i Treballadores com marca també la normativa vigent (vegeu aquí l’article de la reunió del 30/6/21), reiterem la sol·licitud tant del Registre com de l’Auditoria retributiva. Al·legant les excuses ja habituals la direcció afirma que “faran el possible” per entregar-nos-ho en breu.

Ens informen que el document del diagnòstic no incorpora cap dada de les meses tècniques, bàsicament perquè a la Consultoria desconeixen totalment la seva existència i agrairien que se’ls hi facilites la informació. Com no s’ha aportat cap dada a la Comissió, ni per part de la direcció ni dels altres sindicats, la CGT fem entrega del document “Meses Tècniques Pla d’Igualtat» que hem fet des de la secció sindical.

Si heu seguit l’enllaç de l’article anterior, deixem clar que tot i no haver acceptat la ridícula «oferta d’última hora», la direcció ha anat convocant  les Meses Tècniques de treball durant tot l’estiu. Encara que vam patir una falta crònica d’informació actualitzada, es van realitzar en un ambient constructiu molt positiu. Vam incloure les matèries voluntàries de salut laboral des d’una perspectiva de gènere i violència de gènere, i finalment no vam fer la matèria obligatòria de les retribucions. Meses tècniques Pla d’Igualtat (aqui el teniu) és un resum dels debats  i propostes de millora que van anar sorgint tant des del punt de vista d’empresa com dels sindicats, una visita ràpida a la fotografia de la primera plana ja dóna una idea de què va “això de la Igualtat”.

Comentar-vos que el 15 de setembre es va fer una reunió d’aquesta comissió per informar del resultats de l’enquesta no aprovada pels sindicats. Finalment la van contestar 148 persones, que continua sent un miserable 3%, que el 79% de la plantilla està en el nivell 6 i l’han fet 51 persones d’aquest nivell, el que representa un encara més miserable 1% del nivell salarial més nombrós de l’empresa. Evidentment les persones no són més importants en funció del nivell salarial en el qual estan, però en una enquesta el que compte són els percentatges, i just aquest 1% no surt a l’Informe de la Consultoria MiT, però també els reconeixem l’honradesa de proposar repetir l’enquesta més endavant durant la reunió, tot i que finalment no ho han acabat posant a l’Informe.

Més enllà d’aquestes limitacions, si voleu consultar el document (aquí el teniu), en general reflexa que és molt diferent la percepció dels homes i de les dones dintre de TB i que és imprescindible fer mesures de formació, informació i sensibilització.

Salut, Sororitat i Igualtat.